Account verwijderen
Je kunt je Forkk-account en de gegevens die erbij horen op elk moment verwijderen.
In de app
- Open Forkk en ga naar Profiel.
- Kies Instellingen en daarna Account verwijderen.
- Typ het bevestigingswoord en tik op Account definitief verwijderen.
Zonder de app
Heb je de app niet meer? Stuur dan vanaf het e-mailadres van je account een bericht naar hallo@forkk.app met als onderwerp ‘Account verwijderen’. We bevestigen je verzoek en verwijderen je account binnen 30 dagen.
Log je in met Apple en heb je je e-mailadres verborgen? Dan heeft je account een afgeschermd adres van Apple. Je ziet het in de app onder Instellingen. Kun je daar niet meer bij, mail ons dan vanaf je eigen adres. We sturen een mail van hallo@forkk.app naar het afgeschermde adres; antwoord daarop, dan weten we dat het account van jou is.
Wat er wordt verwijderd
- je account, e-mailadres en voornaam;
- je profielfoto, en eerdere profielfoto’s die nog in onze opslag stonden. Onze server wist ze binnen 24 uur nadat je account is verwijderd, ook als je dat per e-mail aanvraagt;
- je kookvoorkeuren, allergieën en de recepten die je lekker of niet lekker vond;
- je meldingsinstellingen en de koppeling met je telefoon voor pushmeldingen.
Tot een foto gewist is, kan wie het adres ervan heeft hem openen zonder in te loggen.
Ben je beheerder van een huishouden met andere leden, dan wordt het lid dat er het langst bij is de nieuwe beheerder; het gedeelde weekmenu en de boodschappenlijst blijven voor hen bestaan. Eigen recepten die je aan een huishouden met andere leden toevoegde, blijven van dat huishouden, zonder je naam. Ben je het enige lid, dan verdwijnen dat huishouden en de plannen, lijsten en eigen recepten ervan ook; de foto’s van die recepten wist onze server binnen 24 uur.
Aanmeldingen op de wachtlijst voor de lancering staan los van je account. Wil je die ook laten verwijderen, vermeld dat dan in je e-mail. Meer over hoe we met gegevens omgaan, lees je in de privacyverklaring.